fredag den 5. august 2011

Grøntsagslasagne

Jeg havde sådan lyst til lasagne da jeg stod op i går morges, så jeg tog noget hakket oksekød ud af fryseren, så jeg kunne lave noget lasagne. Normalt går jeg aldrig på kompromis med min lasagne, men denne gang gjorde jeg det nu (LIDT) alligevel, og den blev virkelig god. Mængdeangivelserne er nok lidt mangelfulde, da det er en ret der bare ligger på rygraden.

Men jeg startede med at skære en masse grønt i stykker, som skulle i kødsovsen. Der blev snittet 3 små løg, ca. 6 forårsløg, en peberfrugt, revet en del gulerødder (Til rivejernet var fuldt) og skåret en blomkål i meget små buketter. Har aldrig prøvet at putte blomkål i lasagne før, men det var altså rigtig godt.

Løgene brunes, derefter en pakke oksekød, et glas Dolmio (Jeg plejer at bruge almindelige dåsetomater, men nu havde jeg lige dolmio), og herefter krydret med salt, peber, paprika og tørret hvidløg (jeg glemte de friske til at starte med). Herefter blev en dåse majs (med vand) og gulerødder tilsat, og bagefter peberfrugt og forårsløg. Blomkålene kunne ikke være i gryden, men blev fordelt i lasagnen bagefter.

- Kødsovsen

- Blomkål, der ikke kunne være i kødsovsen

Så er det tur til bechamelsovsen (eller mornay - det er vel noget med at når der kommer ost i en bechamel bliver det en mornay...) En helt almindelig opbagt sovs med margerine, mel og mælk, tilsat salt og muskatnød, og til sidst smeltes noget ost i sovsen. Jeg bruger helst almindelig skæreost. - det man køber færdigrevet i butikker har sjældent noget med en god ost at gøre.

- Den færdige mornaysovs

Og så skal den bage lægges sammen, med fuldkorns økologiske lasagneplader :)

Rækkefølgen: Kødsovs, blomkålsbuketter, mornay, lasagneplader. Og så forfra igen, til man slipper op. :)

- Et "undervejsbillede"

- Lasagnen klar til at komme i ovnen

Og så bare i ovnen med lasagnen, 200 grader i omkring 3 kvarter.

- Den færdige lasagne

- Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar