onsdag den 3. august 2011

indbagt laksefars

I dag havde vi taget laksefars op af fryseren, men jeg synes ikke rigtig jeg gad fiskefrikardeller da det kom til stykket. Derfor fandt kæresten en opskrift på indbagt laksefars som blev afprøvet, med lidt modifikationer. Opskriften stammer fra dk-kogebogen.dk og jeg er sikker på at en hurtig søgning giver resultatet. :)

I hvert fald synes jeg at resultatet blev ret godt, på trods af, at jeg brugte laksefars der egentlig allerede var gjort klart til fiskefrikadeller, og jeg tror man skulle have brugt laksefars uden noget tilsat, men det havde jeg altså ikke.

Opskriften;

Dejen:
4 dl hvedemel
150 g margarine
lidt salt
lidt koldt vand til at samle dejen

1 æg til pensling

Melet, saltet og margarinen æltes sammen, og lidt koldt vand tilsættes for at samle dejen. Den stilles i køleskab mens resten forberedes.

Laksefars:
En pakke laksefars
1½ dl mælk
2 æggehvider
1 dl kogte ris
lidt revet citronskal
salt
peber
Mel, til farsen har en relativt fast konsistens.

Det hele blandes sammen.

Dejen rulles ud i to aflange stykker, og farsen lægges imellem. Den pensles og sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.


Tilbehøret blev kogte kartofler, asparges med lidt skinke omkring der havde været i ovnen til skinken blev sprød, og lidt lynstegte grøntsager, bestående af broccoli, peberfrugt, asparges, citron og løg, stegt i en smule olivenolie.
Grøntsager i panden

Og til aftenens tallerken:

- Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar