tirsdag den 2. august 2011

Stegt flæsk, på en ny måde

Nu kommer jeg jo fra Jylland, og hjemme hos mine forældre har stegt flæsk altid været paneret, og så med kartofler og persillesovs. Stegt flæsk er ikke ligefrem slankemad, men ikke destomindre så har jeg en ordentlig bunke flæsk liggende i fryseren, og i dag skulle det afprøves. Men på en ny, og lidt sundere måde end jeg er vant til.

Flæsken blev ikke paneret eller noget, den blev blot lagt på en rist over en bradepande, og så ind i ovnen på 225 grader til den er gylden og sprød, hvorefter den vendes og gøres sprød på den anden side også. Grill i ovnen hjælper når man er utålmodig som mig. ;) I hvert fald blev resultatet ret godt, meget af fedtet blev smeltet af, og ingen panering til at opsuge alt det dejlige fedtstof fra panden. Bonus!

Flæsk - klar til at komme i ovnen

Tilbehøret blev kogte blomkålsbuketter, kogt på helt traditionel vis.

Blomkålsbuketter inden kogning

Peberfrugtsalsa, bestående af 2 peberfrugter skåret i tern, med nogle cherry-tomater, finthakket løg, saft fra en citron, lidt olivenolie og frisk basilikum. Super lækkert og ikke mindst kønt tilbehør (Dejligt med farver!) :)


Desuden fik vi noget citronstegt spidskål, som var en spidskål snittet i strimler, stegt ved høj varme i lidt olie i nogle minutter, herefter en lille klat smør, saften af en citron og lidt salt og peber. Meget velsmagende.

Spidskål i panden

Sidst men ikke mindst, så fik vi også bagekartofler til, på den nemme måde. 4 bagekartofler på lidt køkkenrulle i mikroovnen, og så fik de 13 minutter. De får ikke helt den rigtige bagekartoffelsmag, men kom jo selvfølgelig først i tanke om bagekartofler kort tid inden maden var færdig - typisk mig. En klat hjemmelavet persillepesto blev brugt i stedet for smør. Til slut et billede af aftenens tallerken:

(Jeg ved ikke hvorfor den roterer billedet...)

- Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar