Et billede af fangsten på mit lille køkkenbord
Inden de næste billeder kommer, vil jeg godt lige advare om, at det sviner en hel den (eller også er det bare mig der sviner i et køkken - prøv selv, og bedøm. ;) )
Jeg gik først i krig med ribsgelé'en - først skulle ribsene koges ud, og derefter igennem et klæde, da jeg kun skulle bruge saften. Det tog laaang tid for mig, for jeg er ikke helt velassorteret i mit køkken endnu, så det blev lidt improviseret noget af det.
Så havde jeg læst et sted på nettet, at man kunne lave en såkaldt gelétest, ved at blande en spiseskefuld ribssaft med en spiseskefuld sprit, og hvis blandingen geleterede inden for få minutter så kunne man lave gele af den. Jeg havde i kampens hede glemt alt om måleforholdene, så jeg smed lidt ribssaft i en ordentlig røvfuld sprit, men resultatet blev da en lille gelé-klump på bunden af glasset. :)
Så tilsættes sukker, 1 kg pr liter ribssaft, og det koges sammen i nogle minutter, og hældes på glas, der skal stå åbne til dagen efter.
Ribsgele klar til at hælde på glas
Næste projekt blev solbærmarmelade. Jeg tog en lille genvej her; Syltesukker. Det er godt nok nemt. Lavede udgaven med mindre sukker, så et kilo bær til et halvt kilo sukker.
Det færdige resultat.
Proceduren er yderst simpel. Ca. et kilo bær i en gryde med et halvt kilo syltesukker, og så skal det bare koges godt sammen i nogle minutter og så på glas. Jeg har, lige som ribsgeléen ladet glassene stå åbne til dagen efter.
Præcis samme procedure blev brugt til marmeladen med bærrene fra heden
Og det færdige resultat
Jeg kunne ikke helt dy mig for at bage nogle nybagte boller til de hærlige marmelader, så her kommer opskriften og et par afsluttende billeder på en dags arbejde;
Boller med havregryn, 12 stk;
½ l lunkent vand
1 pk gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
300 g havregryn, jeg brugte grovvalsede økologiske havregryn. Der kan sagtens bruges flere
Mel til dejen slipper skålen, men dejen må ikke blive tør.
Lad dejen hæve ca. 30 minutter, hvorefter der formes boller, som igen hæver ca. 30 minutter
Kan evt. pensles med et sammenpisket æg og drysses med havregryn eller kerner af en art
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter
Dejen kan bruges som grunddej, hvor man kan tilsætte hvad man ønsker, gullerødder, skinke el. andet. Kan også bruges til pølsehorn.
- Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar